Waarom de feestavond plaatsvindt in de Cammeleur

Waarom de feestavond plaatsvindt in de Cammeleur 1

Op 2 september organiseert de jubileumcommissie een spectaculaire feestavond in de Cammeleur. Sommige leden vragen zich af waarom dit niet op ons eigen sportpark plaatsvindt. Voorzitter John-Paul Verkooijen geeft uitleg.

"Veel activiteiten zullen in de zomermaanden worden georganiseerd door de jubileumcommissie. De meeste feestactiviteiten vinden plaats op Sportpark De Biezen. Bijvoorbeeld de bedrijvencompetitie met afsluitende feestavond, een groot jeugd evenement met feest na afloop voor de kinderen en aanwezige ouders, officiële jubileumreceptie voor genodigden met ook hier na afloop van het officiële gedeelte toegang voor de overige leden, een wedstrijd tegen FC De Rebellen en een veilingavond."

 JP vervolgt:

"Het grote feest met muzikanten waar we ongeveer 900 mensen verwachten organiseren op sportpark De Biezen in de bestaande kantine met eventuele aanbouw is om verschillende redenen problematisch.

1.           Ruimte: Ons sportpark is primair bedoeld voor voetbalwedstrijden en heeft doorgaans niet de beschikking over voldoende ruimte om een dergelijk groot feest te organiseren. De kunstgrasvelden zijn niet geschikt om tenten op te bouwen. Ook om eventueel de parkeerplaats om te bouwen tot feestlocatie is niet toegestaan. De artiesten die zijn uitgenodigd hebben een podium nodig. Ook moet rekening worden gehouden met de ouderen onder ons, zodat er ook zij de mogelijkheid hebben om ergens rustig te kunnen zitten.

2.           Vergunningen: Het verkrijgen van de juiste vergunningen voor het organiseren van een feest op ons sportpark was een niet te nemen hobbel. Er zijn vaak speciale vergunningen nodig voor het gebruik van de faciliteiten. Daarnaast moeten er afspraken gemaakt worden met de gemeente Dongen over bijvoorbeeld parkeergelegenheid, geluidsoverlast en veiligheid.

Kortom, hoewel De Biezen voor de leden de gewenste locatie zou zijn voor een jubileum feest, zijn er vaak verschillende obstakels die het organiseren van een dergelijk groot feest op deze locatie moeilijk maken. Neemt niet weg dat wij als organisatie ervan overtuigd zijn een goede keuze te hebben gemaakt om het te vieren in De Cammeleur, tenslotte de huiskamer van Dongen. Dit in combinatie met de festiviteiten op sportpark De Biezen gaat het een 100-jarig bestaan worden waar nog lang over zal worden nagepraat!", aldus de voorzitter.